Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán bemutatták, hogy kell ablakot nyitni a fejlődésre

| 2017. 03. 24. | 19:48:00
Fejlesztett a Realtherm Kft.
Nyíregyházán bemutatták, hogy kell ablakot nyitni a fejlődésre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új üzemcsarnok építésével, valamint új gyártósor beszerzésével bővítette kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán. A mintegy 800 millió forint értékű, részben uniós támogatású beruházást pénteken adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Márton Sándor cégtulajdonos a gyáravatón  elmondta, a fejlesztés során a 2011-ben épített mintegy 2 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot bővítették tovább majdnem kétszeresére, valamint logisztikai célokra és raktározásra szolgáló üzemrészt alakítottak ki. Emellett a gyártáshoz szükséges gépfejlesztést hajtottak végre, ennek során a legmodernebb gyártósorral szerelték fel az üzemet.

– Az ingatlanfejlesztés értéke közel 250 millió forint volt, a géppark pedig több mint 1,7 millió euróba (527 millió forint) került a Realthermnek, ez összesen mintegy 800 millió forintos fejlesztést jelent

– emelte ki a cégtulajdonos. A társaság a gépsor beszerzéséhez csaknem 364 millió forintot nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán. Az ablak- és ajtógyártás területén a Realtherm Magyarország egyik piacvezető vállalkozása, amely termékeiből az utóbbi években egyre többet exportál, az egyik célország például Szlovákia lett – közölte Márton Sándor. A cégvezető hozzátette, a távlati tervek között az irodáknak otthon adó épület fejlesztése és bővítése szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés