Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még nagyobb lesz a Lego Nyíregyházán

| 2017. 09. 28. | 12:25:00
Már 2800 dolgozójuk van.
Még nagyobb lesz a Lego Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új gyártócsarnokok, automata magas- és kéziraktár, illetve más kiszolgáló területek épülnek a nyíregyházi gyárban – mondta a Világgazdaság­nak Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

A szakember, aki egyben a cégcsoport európai fröccsöntésért felelős szenior alelnöke is, úgy nyilatkozott:

A Lego csoport nyíregyházi gyártó leányvállalata 2008-ban jött létre, és 2014-ben adtuk át vadonatúj gyárunkat. Ma már mintegy 2800 dolgozónk van, és a terveink szerint tovább bővülünk, ami azt jelenti, hogy új gyártócsarnokok, automata magasraktár, kéziraktár és más kiszolgáló területek épülnek vagy fognak épülni az előttünk álló időszakban, a Lego termékek iránti kereslethez igazodva.

Az interjúból kiderül az is, hogy a Lego a nyíregyházi gyárnak még az eddiginél is nagyobb szerepet szán a jövőben.

Ne feledjük, a magyarországi egyike a világ öt Lego-gyárának. Még bőven van benne növekedési potenciál, hiszen eleve úgy tervezték meg, hogy igény szerint modulárisan bővíteni lehessen: az egyes épületrészek mellett mindenhol van annyi hely, hogy az adott csarnokot tükrözni lehessen. Pontosan ennek kezdtünk neki még tavaly, jelentős mértékben bővítjük ugyanis a gyárat az eredeti, 120 ezer négyzetméteres mérethez képest. A gyártás teljes vertikuma megtalálható nálunk, azaz az alapanyagból több fázison keresztül a boltok polcaira kerülő kész dobozokat állítunk elő. Lego Duplo és Lego játékokat egyaránt gyártunk Nyíregyházán, például Lego Architecture, Lego Classic és Lego Juniors szetteket állítunk össze

- fogalmazott Jesper Hassellund Mikkelsen. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés