Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a máriapócsi vállalkozás figyelmet érdemel

| 2017. 11. 07. | 17:09:00
Innovációs díjat nyert.
Ez a máriapócsi vállalkozás figyelmet érdemel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hagyományokhoz híven idén is a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából adták át az Észak-Alföldi Regionális Innovációs Díjakat Debrecenben, a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Akadémiai Bizottságának székházában. A díjazottak a régió három kereskedelmi és iparkamarájának vezetőitől, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Ügynökség igazgatójától, valamint az MTA DAB vezetőségétől vehették át az elismeréseket.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a GLOSTER Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. által benyújtott pályázati anyagot díjazták az innovációs kitüntetéssel.

A máriapócsi vállalkozás fejlesztésnek eredménye egy olyan komplex konzervgyártási technológiai sor kialakítása, amelynek révén megvalósítható, hogy a technológiai folyamat során a töltőanyag a lehető legnagyobb mértékben megőrizze eredeti tulajdonságát, élvezeti- és tápértékét, így kifejezetten annak állaga, íze és ezáltal a konzerv minősége mindig kiváló legyen. Mindezt olyan konzervgyártási technológia révén, amely sajátossága, hogy a tartósításhoz nem alkalmaz tartósítószert, vagy egyéb mesterséges adalékanyagot, a tartósítás a legkorszerűbb vákuumzárási és hőkezelési eljárással valósul meg. A rövid cégprezentáció során Takács Viktor – a Kft. cégvezetője – azt is elmondta, hogy a fejlesztést közel 1,3 milliárd forintból – részben uniós támogatás igénybe vételével – valósította meg a cég.

Hajdú-Bihar megyében a Pharma Print Kft. – a „Bonyolult megmunkálású betegtájékoztatók nemzetközi piacainak meghódítása” című pályázattal nyerte el a kitüntetést.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés