Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas autóipari fejlesztés Nyíregyházán!

| 2018. 01. 23. | 18:03:00
Sok új munkahelyet is teremtenek.
Hatalmas autóipari fejlesztés Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mintegy hatmilliárd forintból fejlesztette nyíregyházi telephelyét a Continental autóipari cégcsoporthoz tartozó ContiTech Magyarország Kft., a cég egyebek mellett új kaucsukkeverő gyártósort, félkész terméket gyártó berendezést vásárolt és komplett járműipari termelési technológiát alakított ki. A több mint kétmilliárd forintos kormányzati támogatással megvalósult fejlesztést kedden adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az állami befektetési ügynökség 2010 óta 500 milliárd forintnyi fejlesztést hozott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe és Nyíregyházára, amivel ötezer új munkahely jött létre.

Jókay László, a ContiTech Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kitért arra, hogy a cég most átadott beruházása egy új raktárkomplexum építését is tartalmazta.

A fejlesztésekkel több mint 200 új munkahely létesült, így már közel 500 munkavállaló dolgozik az üzemben - tette hozzá.

A nyilvános cégadatok szerint ContiTech Magyarország Kft. nettó árbevétele 2015-ben csaknem 16 milliárd, 2016-ban pedig 17,9 milliárd forint volt, adózott eredménye a három évvel ezelőtti 3,1 milliárd forintról tavalyelőtt 3,2 milliárd forintra nőtt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés