Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sose ment még ennyire a WizzAirnek!

| 2018. 01. 12. | 10:19:00
Debrecen is hozzáadott a sikerhez.
Sose ment még ennyire a WizzAirnek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy 2017-ben rekordszámú utast szállított, jelentősen bővítette hálózatát, lebonyolította minden eddiginél nagyobb repülőgép-megrendelését, részben szponzorált pilótaképzést indított, és számos fejlesztést vezetett be a jobb ügyfélkiszolgálás érdekében.

2017-ben a Wizz Air több mint 28 millió utast szállított alacsony viteldíjas járatain, mintegy 24 százalékkal többet, mint 2016-ban.

14 vadonatúj repülőgép csatlakozott a Wizz Air flottájához: a 13 Airbus A321-essel és egy Airbus A320-assal a flotta így már 88 gépet számlál. Az új repülőgépeknek köszönhetően a társaság

  • 600 közvetlen munkahelyet teremtett,
  • 3 500 szakembert foglalkoztat
  • 15 ország 27 repülőterén,
  • hét újabb repülőtérrel és
  • több mint 100 új járattal
  • közel 600 útvonalon kapcsolja össze
  • 44 ország
  • 145 célállomását

Új repülőgépek

Egy másik fontos mérföldkő volt az év folyamán, hogy a Wizz Air aláírta eddigi legnagyobb repülőgép-megrendeléséről szóló megállapodását az Airbusszal, 146 új Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgép megvásárlásáról. Amennyiben a Wizz Air részvényesei jóváhagyják az új rendelést, a légitársaság már megrendelt Airbus-gépeinek száma 282-re növekszik.

Nagyobb csomag

Kiemelve elkötelezettségét a kiváló ügyfélélmény iránt, a Wizz Air 50 százalékkal növelte az ingyenesen szállított poggyász méretét, továbbfejlesztette az online platformjait, így korszerű weboldalát és a WIZZ mobilalkalmazást, valamint innovatív termékeket vezetett be (viteldíjzárolás, rugalmas útitárs), még nagyobb rugalmasságot biztosítva ügyfeleinek.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air jelenleg két magyarországi bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel.

2017-ben a légitársaság több mint 4,4 millió utast szállított alacsony viteldíjú magyarországi járatain, ez éves szinten 18 százalékos növekedést jelent.

Az év folyamán a WIZZ 17 új útvonalat indított Magyarországról, és egy repülőgéppel bővítette budapesti bázisát. A Wizz Air működése nem csak megfizethető utazási lehetőségeket biztosít a magyar utazóknak és a hazánkba látogatóknak, de a légiközlekedési és a turisztikai munkaerőpiacot is stimulálja, a kapcsolódó iparágakban több mint 3 300 helyi, közvetett munkahelyet biztosítva a szerte az országban.

Folytatva erős növekedését, a Wizz Air 2018-ban 5,7 millió ülőhelyet kínál hazai járatain, ez 24%-al több, mint az előző évben. A tavasszal Budapestre érkező két új A321-es repülőgép a Wizz Air magyarországi flottáját 14 gépre növeli (ebből egy Debrecenben állomásozik) és ezáltal a légitársaság hazai munkatársainak létszáma mintegy 830 főre növekszik, beleértve a fedélzeti, és az irodai pozíciókat egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés