Hirdetés

Megmenekül a kisvárdai üzem?

Cívishír

2018.02.20. 16:13

Megmenekül a kisvárdai üzem?
Csak Magyarországon 4 ezren dolgoznak a tulajdonost váltó fényüzletágnak (Fotó: GE Lighting)

Optimista nyilatkozat látott napvilágot, talán a rétközi városban is fellélegezhetnek.

Hirdetés

Hajdúböszörmény polgármestere bizakodó azután, hogy a városban 600 főnek munkát adó General Electric (GE) Lighting, vagyis az amerikai székhelyű cég fényforrásüzletága Jörg Bauer Tungsram Csoport nevű cégéhez kerül. Az eladáshoz kötődő megállapodás-tervezetről a múlt héten a GE már beszámolt.

Bauer korábban a világvállalat magyarországi elnöke volt, azaz személyében szakmai befektető veszi át az irányítást. Vagyis jelentősen nőtt az esélye annak – mutatott rá Kiss Attila (Fidesz–KDNP), akit a fejleményekről személyesen is tájékoztattak a cég részéről –, hogy a több száz helyi és nagyon sok hajdúnánási dolgozó munkahelyét jelentő böszörményi gyár tovább üzemelhet, a bezárás réme nélkül.

Az eladás ez év nyarára mehet végbe. Kiss Attila emlékeztetett, a GE korábban éppen a Tungsram felvásárlásával jutott az alkatrészeket előállító hajdúböszörményi gyárhoz. A városnak azért is létszükséglet a cég maradása, mert kimagaslóan a legtöbb iparűzési adót fizetik az önkormányzat kasszájába.

A GE fényforrásüzletága a szabolcsi Kisvárdán és a dunántúli Zalaegerszegen, Nagykanizsán is gyárat működtet budapesti központtal, mintegy 4 ezer embert foglalkoztatva hazánkban.

RaL

KisvárdamunkahelyHajdúböszörményGeneral Electric LightingKiss Attila

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés