Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen arányban fizetnek még mindig készpénzzel Magyarországon

| 2019. 04. 16. | 14:30:00
A mediterrán országok a listavezetők.
Ilyen arányban fizetnek még mindig készpénzzel Magyarországon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon még mindig népszerű a készpénzhasználat, mivel az emberek több mint fele napi szinten készpénzzel fizet – derül ki az Intrum követeléskezelő fizetési szokásokról szóló reprezentatív kutatásából.
Az április 16-i közlemény szerint a válaszadók több mint fele használja rendszeresen a készpénzes fizetést, ami 15 százalékponttal magasabb az európai átlagnál. Csak Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és Romániában népszerűbb, mint Magyarországon. 

A felmérés szerint bankkártyával csak minden ötödik magyar fizet napi szinten. A hitelkártya, valamint az online banking rendszeres igénybevétele viszont nem gyakori.

Deszpot Károly értékesítési és üzletfejlesztési igazgató elmondta: amellett, hogy a magyarok alapvetően is preferálják a készpénz használatát, sokan gazdasági kényszerből használják, ezzel háttérbe szorítva az elektronikus fizetési lehetőségeket. Ez utóbbi eszközök támogatása azért is jelentős, mert elősegítik a feketegazdaság visszaszorítását. Ennek érdekében a jogalkotók, valamint a pénzügyi felügyelet számos kedvező lépést tett már – összegezte.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés