Nyírbátorban is bővít a Rosenberger

MTI

2020.12.16. 13:07

Nyírbátorban is bővít a Rosenberger

A vállalat a magyar kormány 3,7 milliárd forintos támogatásával egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amellyel 150 új munkahelyet hoz létre.

Hirdetés

Hirdetés

Két bajor vállalattal - a Rosenbergerrel és a Knaus Tabberttel - állapodott meg a kormány újabb magyarországi beruházásokról - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta, hogy a Rosenberger, az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, jelenleg négyezer embernek ad munkát Magyarországon.

A vállalat a megállapodás szerint a magyar kormány 3,7 milliárd forintos támogatásával egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amellyel 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben - tudatta.

Kiemelte, hogy a jászberényi fejlesztésnek köszönhetően azok a családok kapnak új munkalehetőséget, amelyek az Electrolux kapacitás leépítése miatt nehéz helyzetbe kerültek a térségben.
 A miniszter ismertetése szerint a Knaus Tabbert, Európa vezető lakókocsi- és lakóautógyártója évente több mint nyolcezer lakókocsit gyárt a Nógrád megyei Nagyorosziban, a mostani megállapodás alapján pedig 1,3 milliárd forintos fejlesztéssel növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is.
A beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amelyért cserébe a vállalat négyszáz magyar munkahely védelmére ad garanciát a koronavírus-járvány közepén - hangsúlyozta.
Szijjártó Péter szerint a megállapodások megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait.

A német tartományok közül Bajorország Magyarország első számú gazdasági partnere, onnan érkezik az országba a második legtöbb beruházás - olvasható a bejegyzésben.
NyírbátorRosenberger

Hirdetés

Szóljon hozzá!