Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Büntették, aki túl nagy összeget fizetett készpénzben

| 2021. 04. 11. | 17:00:00
2020 márciusa óta öt másodperc alatt célhoz érnek a 10 millió forint alatti utalások.
Büntették, aki túl nagy összeget fizetett készpénzben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elektronikus fizetés elterjedését számos intézkedés segíti, többek között a tavaly márciusban debütált azonnali fizetési szisztéma, a másfél millió forint feletti készpénzfizetési korlátozás, valamint az, hogy idéntől, ahol van online pénztárgép (már mintegy 203 ezer üzemel), ott elektronikusan is lehet fizetni – mondta Tállai András az MTI-nek.

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékezetett: 2020 tavaszán háromszorosára (ötezerről 15 ezer forintra) emelkedett az érintésmentes kártyák PIN kód nélküli értékhatára, ez az a koronavírussal szemben is hatékony fizetési mód. 

A tavaly márciusban debütált azonnali fizetési rendszert az Európai Unióban is példaértékűnek nevezte az államtitkár. Ennek népszerűségéről tanúskodik – tette hozzá –, hogy az ilyen fizetések meglepően nagy hányadát éjjel vagy hétvégén indítják. 2020 végéig csaknem 114 millió azonnali fizetésben, több mint 21 ezer milliárd forintnyi összeg jutott el néhány másodperc alatt a címzettekhez. A rendszer biztosítja minden 10 millió forint alatti utalás öt másodpercen belüli célba érését. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés