Kiderült, miért hívtak vissza több mint 50 féle tejfölt

Cívishír

2021.09.01. 09:43

Kiderült, miért hívtak vissza több mint 50 féle tejfölt

Aki vásárolt ezekből, vigye vissza a boltba!

Hirdetés

Hirdetés

Az Alföldi Tej Kft. a felelős gyártói magatartás szabályait szem előtt tartva, elővigyázatosságból döntött az általa gyártott egyes tejföl termékek visszahívásáról, kereskedelmi forgalomból történő kivonásáról.

"A visszahívás oka egy szórványos mikrobiológiai szennyeződés. Érzékszervi bírálatok alkalmával elváltozásokat fedeztünk fel egyes termékekben, amelyek kizárólag a tejföl gyártósort érintő, többszörösen fellépő műszaki hibákra vezethetők vissza" - áll a társaság honlapján olvasható közleményében.

Mint írják: a forgalomból történő kivonásról a hatóságokat jogszabályi előírások alapján haladéktalanul értesítette a cég. Az Alföldi Tej Kft. bejelentése alapján a NÉBIH az érintett termékek visszavonását közzétette, a fogyasztókat tájékoztatta a honlapján.

A mikrobiológiai szennyeződés a termékekben elszórtan volt kimutatható, azonban a vállalat elővigyázatosságból valamennyi, idén

  • augusztus 2. és 2021. augusztus 14. közötti gyártási idejű és
  • szeptember 15-i és 2021. szeptember 28-i közötti lejáratú,

a kft által gyártott tejfölt visszahívta.

A mikrobiológiai szennyeződéssel érintett termékek esetében felbontáskor termékre nem jellemző, idegen, kellemetlen szag és kesernyés íz tapasztalható. Amennyiben az ilyen jellemzővel rendelkező termékeket hőkezelés (főzés) nélkül fogyasztották el, akkor rövid időn belül gyomorpanaszok jelentkezhetnek.

A fogyasztók a visszahívásban érintett termékeket a vásárlás helyszínére visszavihetik, és az üzletekben a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatérítik a termékek árát.

A termékvisszahívás napjáig sem az Alföldi Tej Kft-hez, sem kereskedelmi partnereihez nem érkezett reklamáció a visszahívásban érintett tejföl termékekre vonatkozóan. A visszahívott termékek listája a NÉBIH honlapján ide kattintva megtalálható.

termékvisszahívásAlföldi Tej

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés