Csalódást keltő számok a német autóiparban

MTI

2021.11.30. 08:14

Csalódást keltő számok a német autóiparban
Tízéves mélypont (Fotó: Freepik)

Nagy visszaesések a harmadik negyedévben.

Hirdetés

Hirdetés

A beszállítói fennakadások és a félvezető alkatrészek hiánya miatt jelentős mértékben, tíz évvel korábbi szintjére esett vissza a harmadik negyedévben Németország autóexportja. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis november 29-i jelentése alapján a harmadik negyedévben, július-szeptemberben 23,1 milliárd euró volt a német autóexport, 17,2 százalékkal az éves bázis alatt. Az autóimport még ennél is nagyobb mértékben, 29,8 százalékkal csökkent 11,2 milliárd euróra.

A német autóexport és autóimport ezzel a járványvédelmi korlátozásokkal erősen megterhelt 2020-as második negyedévi óta a legalacsonyabb szintre esett vissza. Akkor 15,5 milliárd euró értékben exportált, és 9,4 milliárd euró értékben importált személygépkocsikat Németország.
A német személygépkocsi-export és -import oroszlánrészét továbbra is a belsőégésű motoros járművek teszik ki, részarányuk azonban már csökken.

A legtöbb autót az Egyesült Államokba exportálta a harmadik negyedévben Németország, az egy évvel korábbinál 12,9 százalékkal alacsonyabb összegben. A kínai export 27,2 százalékkal esett vissza, az Egyesült Királyságba történő autókivitel, 33,7 százalékkal alacsonyabb az éves bázisnál.
Németországautóipar

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés