Hirdetés

Most tízmilliót is kaphat vidéki vállalkozóként!

MTI

2022.01.24. 17:34

Most tízmilliót is kaphat vidéki vállalkozóként!
Háromezernél több céget támogatnak (Fotó: Freepik)

Száz forint beruházásból legfeljebb hetvenet átvállal az állam.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány célja a magyar vidék fejlődésének elősegítése, ezért a legkisebb hazai településeken működő mikrovállalkozások 2022. február 24-től újabb 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program keretében – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) január 24-én.

A program keretében az 5000 fő alatti településeken vagy szabad vállalkozási zónákban működő, a fejlesztéseiket ott megvalósító mikrovállalkozások pályázhatnak. Az új körben ismét háromezernél több céget támogatnak 2-10 millió forinttal. A vissza nem térítendő támogatás intenzitása maximum 70 százalék, vagyis minden 100 forint beruházásból legfeljebb 70 forintot átvállal az állam. A felhívásra beérkező kérelmek egyszerűsített eljárásrend alapján, folyamatos elbírálással kaphatnak támogatást. Az elnyert összeg fele előlegként lehívható.

A megítélt forrás új eszközök, gépek beszerzésére vagy infrastruktúra- és ingatlanberuházás megvalósítására (például üzletek, műhelyek építésére, bővítésére, korszerűsítésére és átalakítására) fordítható. Támogatható tevékenység a gyártási licenc és know-how beszerzés, az információs technológia-fejlesztés is. Emellett a pályázatban részlegesen elszámolható a projekt-előkészítés és -menedzsment, a rezsi és a munkavállalók képzése is.

A pályázó vállalkozásoknak minimum egy lezárt, teljes üzleti évvel kell rendelkezniük, és állományi létszámuknak minimum egy főnek kell lennie. A programban a KATA hatálya alá tartozó vállalkozások nem vehetnek részt.

pályázatvállalkozóMagyar Falu Program

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés