Hirdetés

Hirdetés

A lakosság kétharmada nem számít javulásra

Szabolcsihir.hu

2022.10.31. 15:44

A lakosság kétharmada nem számít javulásra
(Illusztráció: Freepik)

A koronavírus-járvány idején is nagyobb volt az optimizmus.

Hirdetés

Szeptemberben a lakosság kétharmada számított fogyasztásának stagnálására vagy csökkenésére, megtakarítási képességeinek romlására, valamint háromnegyedük hitelfelvételi lehetőségeik szűkülésére; a Scale Research friss kutatása szerint az eredmények látványosan rosszabbak, mint az első félévben mértek – írja a Portfolio.hu.

A cikkben az olvasható, 2022 első félévében még a lakosság 14 százaléka várta a jövedelmi helyzete javulását a következő 12 hónapban. Az ebben reménykedők aránya szeptemberben már csak 12 százalék volt; különösen a bizonytalanok és a kijelentéssel egyet nem értők arányának változásában látható erőteljes romlás.

A lakosság 66 százaléka biztosan nem vár javulást a jövedelmi helyzetében 1 éven belül, ez az arány az első fél évben még csak 55 százalék volt, és a szeptemberi érték ismét a legmagasabb 2020 első féléve óta. A megtakarítások növekedésére számítók aránya 14 százalékos szinten van, ez 6 százalékkal alacsonyabb, mint a Covid járvány idején volt. A lakosság közel kétharmada (63 százalék) megtakarítási képességének romlására vagy jobb esetben változatlanságára számít.
jövedelemfelmérésmegtakarítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés