Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Novemberben fizetik a nyugdíjprémiumot is

| 2022. 10. 08. | 18:31:00
Az emelt összegű járandóságon túl.
Novemberben fizetik a nyugdíjprémiumot is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, 4,5 százalékos rendkívüli nyugdíjemelésről döntött a kormány október elején

A nyugdíjasok ezt novemberben kapják meg, januárig visszamenőleges hatállyal.

Emellett kiderült, az idei nyugdíjprémium maximuma 10 ezer forint lesz.

A kifizetések bonyolító Magyar Államkincstár honlapján azt írta, az emelést nemcsak a havonta rendszeresen járó ellátásra, hanem a tizenharmadik havi nyugdíj, valamint tizenharmadik havi ellátás idei évben kifizetett összegére is jár. Tudatták, a többletet mindenki automatikusan megkapja, nem kell kell külön kérni.

Postai kifizetés esetén a november havi nyugellátással együtt, a szokásos nyugdíj-kifizetési napon kapják meg a pénzt az érintettek. A postai utalványon a november havi ellátás mellett a január-október hónapokra és a 13. havi nyugdíjra, tizenharmadik havi ellátásra járó 4,5 százalékos emelési különbözet, valamint a nyugdíjprémium és az egyszeri juttatás összege elkülönítetten szerepel.

Bankszámlára történő utalás esetén a november havi ellátás összegétől elkülönített tételként jelennek meg a plusz összegek (azaz a január-október hónapokra és a 13. havi nyugdíj, tizenharmadik havi ellátás összegére járó emelési különbözet, valamint a nyugdíjprémium, egyszeri juttatás összege). Az utalások november 11-én futnak majd be a számlákra. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés