Hirdetés

Hirdetés

Üzemanyaghiány: megszólalt a MOL ügyvezetője

MTI

2022.12.06. 12:43

Üzemanyaghiány: megszólalt a MOL ügyvezetője
A Dunai Finomító

„Egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák.”

Hirdetés

A MOL a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett – jelentette be a vállalat ügyvezető igazgatója a Kossuth rádióban december 6-án. Bacsa György hozzátette, a MOL teljes kapacitása nem elég a magyar piaci igények kielégítéséhez, ehhez több mint 30 százalék import is kell.

Bacsa György hozzátette, a MOL teljes kapacitása nem elég a magyar piaci igények kielégítéséhez, ehhez mintegy 30 százalék import is kell, és a jelenlegi kereslet mellett a logisztikai túlterheltség feloldásához arra is szükség van, hogy a többi kiskereskedelmi és nagykereskedelmi partner aktivitása is erősödjön.

Az elmúlt héten a benzin kereslete kétszerese, a dízelé másfélszerese volt a tavalyinak, a napi kiskereskedelmi kiszállítási igény 30 százalékkal meghaladta a teljes logisztikai napi kapacitást, miközben az import jelentősen visszaesett. „Jelenleg azzal küzdünk, hogy nem érjük utol magunkat, ma már szinte az összes kutunkat érinti az, hogy valamelyik termék leürül. Körülbelül 70 kutunk, a teljes hálózat egynegyede, pedig teljesen leürült” – mondta.

üzemanyagMOLBacsa György

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés