Hirdetés

Hirdetés

Bölcsődei támogatás igényelhető: 40 ezer forint

MTI

2023.03.16. 09:33

Bölcsődei támogatás igényelhető: 40 ezer forint
A kép illusztráció (Pikist)

Folyamatosan javul a kisgyermekes nők munkaerőpiaci helyzete.

Hirdetés

Március végéig igényelhető a 40 ezer forintos bölcsődei támogatás – tájékoztatott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára március 16-án. Czomba Sándor közölte: a kormány a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családok és a teljes foglalkoztatottság megvédése érdekében. Ebben a helyzetben a kisgyermekes szülők március 31-ig pályázhatnak a legfeljebb havi 40 ezer forintos bölcsődei támogatásra – tette hozzá. Mint írta:

a támogatást azok a munkába visszatérő szülők kaphatják, akik 20 hetesnél idősebb kisgyermeküket a munkavégzés idejére nem önkormányzati fenntartású, családi vagy munkahelyi bölcsődében, illetve napközbeni gyermekfelügyeletet biztosító szolgáltatóknál helyezik el.

A támogatás az óvodai nevelés megkezdéséig nyújtható, akár több gyermekre is – ismertette. Emlékeztetett arra: a programnak köszönhetően az elmúlt években már több ezer szülő számára vált lehetővé az újbóli munkába állás, a bölcsődei támogatással az elmúlt években már mintegy 10 ezren éltek. Úgy értékelt: a kormány intézkedéseinek eredményeként - a bölcsődei támogatás mellett többek közt adómentesség biztosításával – folyamatosan javul a kisgyermekes nők munkaerőpiaci helyzete.

A 6 év alatti gyermeket nevelő nők foglalkoztatási mutatója 2010-hez képest már több mint 10 százalékpontot növekedett, amely hozzájárult ahhoz, hogy 2010-hez képest 1 millióval többen dolgoznak Magyarországon, a foglalkoztatottsági ráta pedig meghaladja az uniós átlagot.
támogatásbölcsőde

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés