Kinyitotta kapuit a bíróság Kisvárdán is

Szabolcsihír

2017.10.20. 10:18

Kinyitotta kapuit a bíróság Kisvárdán is

Nyilvános tárgyalások mellett kiállításokra is várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött pénteken a Nyíregyházi Törvényszék, a Kisvárdai Járásbíróság és Kisvárda Város Önkormányzata a hagyományápolás, valamint a kulturális értékek megőrzése, gondozása céljából.

Az intézmények közötti harmonikus kapcsolat az elmúlt időszakban is nyomon követhető volt a lakosság számára, hiszen a Kisvárdai Járásbíróság – csatlakozva az országosan ismert „Nyitott Bíróság” programhoz – sok diák és érdeklődő számára nyitotta meg kapuit.

A nyilvános tárgyalás látogatások, valamint a bíróság működését bemutató előadások alkalmával olyan ismeretekkel és élményekkel gazdagodhattak a résztvevők, melyek során közelebb kerülhettek az igazságszolgáltatás intézményéhez.

Idén a járásbíróság épületében több színvonalas kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. A tárlatokon bemutatott alkotások Kisvárda kulturális, művészeti életébe engedtek betekintést, s ezáltal a bíróságra látogatók megismerkedhettek a város történelmével, híressé vált személyiségeivel.

A művészet szeretetét, az elődök tiszteletét és a helyi hagyományok ápolását mindhárom intézmény tevékenységével összeegyeztethető módon gyakorolja, s ezt erősítette meg pénteken az együttműködési megállapodás aláírásával dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke, Kapinné dr. Farkas Gyöngyi, a kisvárdai járásbíróság elnöke és Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere..

Ez alapján az önkormányzat rendszeresen tájékoztatja a bíróságot azokról a kulturális eseményekről, amelyeknek a járásbíróság épülete helyet biztosíthat, a járásbíróság pedig lehetőséget ad a bírósági rendezvények iránt érdeklődőknek a bíróság tevékenységéről, feladatairól szóló ismeretterjesztő előadásokon, illetve a nyilvános tárgyalásokon való részvételre és a város kulturális életének megismerésére is.

 

                                                                                 

bíróságKisvárda

Szóljon hozzá!

Hirdetés