Hirdetés

Elismerés: a Fehérgyarmati Kórház is véradóbarát

szabolcsihir.hu

2017.12.12. 11:04

Elismerés: a Fehérgyarmati Kórház is véradóbarát
Fotó: Fehérgyarmati Kórház, gyogyvizek.hu

Jó ügyet támogatnak.

Hirdetés

A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) kitüntetéseket adott át november 24-én Budapesten, a véradók napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az eseményen a sokszoros véradókat, a véradóbarát munkahelyeket és a véradás ügyének támogatóit díjazták, idén összesen 64-en kaptak elismerést.

A Véradóbarát munkahely címet 18-an nyerték el, több vállalat és cég mellett a kecskeméti és az egri törvényszék, Salgótarján önkormányzata, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV), valamint a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, amelynek képviseletében Dr. Kovács Gábor telephelyi orvosigazgató-helyettes vette át a kitüntetést.

A Fehérgyarmati Kórházban 1964 óta szerveznek véradásokat, évente 3-4 alkalommal, amelyen a kórházi dolgozók nagy számban vesznek részt. Többen közülük a Magyar Vöröskereszt tagjai, többszörös véradók.

A kórház mindamellett, hogy biztosítja a véradások helyszínét, aktívan segít a véradások megszervezésében, s dolgozóinak szabadnapot is ad önzetlen segítségükért. Az együttműködés eredményességét mi sem jelzi jobban, hogy a véradók száma évről évre növekszik.

kórházvéradásFehérgyarmat

Hirdetés

Hirdetés