Hirdetés

Jól járnak a Nyíregyházi Egyetem hallgatói

nye.hu

2018.02.23. 14:12

Jól járnak a Nyíregyházi Egyetem hallgatói
Fotók: nye.hu

Megvalósul az összefogás.

Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka város önkormányzata. A megyeszékhely felsőoktatási intézménye ezentúl kutatásfejlesztéssel, képzésekkel is segíti a mátészalkai ipari parkban működő vállalatok munkáját, a cégek pedig szakmai gyakorlati lehetőséget, illetve később munkahelyet biztosíthatnak a hallgatóknak. Az együttműködés része annak a pályázatnak, mellyel a mátészalkai ipari park Tudományos és Technológiai Park címet nyerhet el. Az egyetem és a város 2018. február 20-án írta alá az együttműködésről szóló megállapodást az egyetem dísztermében.

Az együttműködési megállapodást Vassné Figula Erika az egyetem rektora, Kvancz József kancellár és Hanusi Péter, Mátészalka Város polgármestere látta el kézjegyével.

A megállapodás aláírásával a Nyíregyházi Egyetem és Mátészalka Város Önkormányzata együttműködik a Mátészalkai Tudományos és Technológiai Park létrehozásában, valamint K+F+I területén további fejlesztések, kutatások meghatározásán, kidolgozásán, megvalósításán dolgoznak majd együtt a jövőben. Továbbá a tudományos kutatás, az oktatás és a szakmai gyakorlat területén egymást támogató kölcsönös előnyöket tartalmazó projekteket kívánnak indítani.

Az együttműködés keretében a Nyíregyházi Egyetem a kutatásban és koordinációban megszerzett szakmai tapasztalatával, széles nemzetközi kapcsolatrendszerével és iparági termékismeretével, illetve az egyes szakterületeken szerzett tapasztalatával segíti az közös munka, fejlesztések sikerét. – mondta el az egyetem rektora.

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés