Szavazna, de nincs irata? Lesz!

civishir.hu

2018.04.06. 09:26

Szavazna, de nincs irata? Lesz!

Lehet menni intézkedni Szabolcsban is.

Hirdetés

Hirdetés

Meghosszabbított ügyfélfogadási rendben tartanak nyitva a kormányablakok és az okmányirodák az országgyűlési választások hetében, beleértve a szombatot és vasárnapot is. hogy biztosítsák az ügyfelek részére a választási jog gyakorlásához kapcsolódó ügyek intézését.

A választásokon való részvétel feltétele, hogy a választópolgár érvényes okmánnyal igazolja személyazonosságát, és lakcímét vagy személyi azonosítóját. Ezért országosan a megszokottnál tovább tartanak nyitva a kormányablakok és az okmányirodák április 6. és április 8. között.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében valamennyi kormányablakban és okmányirodában 7-19 óráig intézhetik majd a választópolgárok a személyazonosság igazolásával kapcsolatos ügyeiket.

Az ügyfeleknek lehetőségük lesz az elkészült személyazonosításra alkalmas okmányok (állandó, illetve ideiglenes személyazonosító igazolvány, útlevél vagy kártya formátumú vezetői engedély) átvételére, valamint a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány pótlásának intézésére.

A személyazonosító igazolvány kiadását kérelmező ügyfélnek a személyazonosságát igazolnia szükséges.

Ha az ügyfél a kérelem benyújtását megelőző évben rendelkezett érvényes állandó személyazonosító igazolvánnyal vagy a személyazonosságát igazoló más érvényes okmánnyal (útlevél, kártya formátumú vezetői engedély), akkor e dokumentumok személyazonosságának igazolásához elegendőek. Amennyiben a személyazonosság igazolására szolgáló okmány (személyazonosító igazolvány, útlevél, vezetői engedély) érvényességi ideje egy éven túl lejárt, az azonnali ügyintézés elősegítése érdekében vigyék magukkal születési anyakönyvi kivonatukat és a névviselés megállapítására alkalmas, magyar hatóság által kiállított házassági anyakönyvi kivonatukat is.
szavazáskormányablakOV2018

Szóljon hozzá!

Hirdetés