Nyíregyházi teniszcsillag a legjobb nyolc között

m4sport

2018.07.19. 11:15

Nyíregyházi teniszcsillag a legjobb nyolc között
Fucsovics Márton(Fotó: m4sport.hu)

Kiemeltet búcsúztatott.

Hirdetés

Hirdetés

Fucsovics nyolcaddöntőbe jutott az 501 ezer euró (161,3 millió forint) összdíjazású horvátországi salakpályás férfi tenisztornán, Umagban. A világranglistán 51. magyar játékos az első adogatását elvesztette, ám rögtön brékelte is a három hellyel hátrébb rangsorolt Benoit Paire-t.

Ezt követően Fucsovics még kétszer vette el a nyolcadik kiemelt francia teniszező adogatógémjét, és 40 perc alatt megnyerte az első játszmát.

A második szett az elsőhöz hasonlóan, vesztett adogatásokkal indult: a legelején Fucsovics nyert Paire szervájánál – sorozatban a hetedik gém lett az övé –, ám a francia rögtön visszabrékelt. A következő három játékban Fucsovics teniszezett pontosabban, majd Paire hetedik nekifutásra tudta hozni saját adogatását (4:2). Bár azután még egyszer brékelt, következő szervagémjét újra elbukta.

Így Fucsovics a játszmát 35, a mérkőzést pedig egy és negyed óra alatt megnyerte.

Ezzel bejutott a legjobb 16 közé, ahol az argentin Marco Trungelliti (188. a világranglistán) és a horvát Franco Skugor (350.) párharcának győztesével találkozik.

Fucsovics Márton a közösségi oldalán úgy értékelt, ismerte ellenfele gyengéit, mivel januárban Indiában találkozott vele, így tudta, mire számítson.

– Azon voltam, hogy a tenyeresét támadjam és nyolcvan százalékban oda is ütöttem a labdát, mert a fonákja nagyon extra. Sikerült jól alkalmazni a taktikát, de az is fontos volt, hogy én nagyon stabilan teniszeztem az alapvonalról, tenyeressel és fonákkal is jól ment a játék – fogalmazott Fucsovics.

Kiemelte, felkészült arra, hogy ha Paire vesztésre áll, akkor el fog kezdeni lazábban teniszezni és minden mindegy alapon ütni. De ő végig nagyon jól mozgott, minden pontra ugyanúgy tudott összpontosítani.

1. forduló (16 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Benoit Paire (francia, 8.) 6:1, 6:3
Haase (holland, 6.)-Silva (brazil) 4:6, 7:5, 6:3
Marterer (német, 9.)-Serdarusic (horvát) 3:6, 7:5, 6:3
Lajovic (szerb)-Baszilasvili (georgiai) 7:5, 6:2
Auger-Aliassime (kanadai) - Martin (szlovák) 6:4, 6:3
Donszkoj (orosz)-Lorenzi (olasz) 6:3, 6:4

Szóljon hozzá!

Hirdetés