Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas haszontól estek el a csempészek Szabolcsban

| 2018. 08. 21. | 14:57:00
A büntetés sem lesz kicsi.
Hatalmas haszontól estek el a csempészek Szabolcsban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal észak-alföldi pénzügyőrei egy napon, három helyszínen összesen több mint 66 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt foglaltak le – tudatták augusztus 21-én közleményükben.

  • A NAV munkatársai egy észak-alföldi ingatlan átvizsgálásakor, egy fa furnérlemezzel eltakart rejtekhelyen több mint 700 kilogramm vágott dohányt, valamint több, illegális dohány feldolgozására alkalmas eszközt (vágó-aprító gép, csomagoló gép, rostáló gép) találtak és foglaltak le 58 millió forint értékben.
  • A pénzügyőrök egy közúti ellenőrzésen tartóztatták fel annak az autónak a sofőrjét, akinél 3 ezer doboz, mintegy négymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak.
  • Egy másik helyszínen, a zöldhatár térségében a NAV munkatársai a rendőrséggel közös ellenőrzésen tartóztattak fel egy ukrán-magyar állampolgárt, akitől 3200 doboz, több mint négymillió forint értékű, csempészett cigarettát foglaltak le.

A pénzügyőrök mindhárom esetben jövedéki termékkel való visszaélés és orgazdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés