Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két és fél milliárd forintból járnak új utakon a nyíregyháziak

| 2018. 08. 16. | 16:33:00
Folyamatosak a felújítások.
Két és fél milliárd forintból járnak új utakon a nyíregyháziak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat egy pályázat kapcsán 1,5 milliárd, a Magyar Közút pedig 1 milliárd forintot fordít a rekonstrukciókra – olvasható a város honlapján.

Sóstóhegyen befejeződött a Mogyoró utca aszfaltozása, most az árokkészítés, tereprendezés következik.

A Templom utca aszfaltozása is elkészült a Mogyoró utca - Fácán utca közötti szakaszon. Ott augusztus 14-én kezdődött a padkaépítés és a tereprendezés. A Fácán utcai csomópontban jelenleg az útszegélyeket építik át. Az Epreskert-Körte utcai járda kedden kapott új aszfaltburkolatot, és megkezdődik a tereprendezés.

A Kosbor utcán befejeződött a burkolat marása, folyamatban van az aknafedlapok és víznyelők szintbehelyezése, és készül buszöböl szegélyezése is. A munkálatok ideje alatt egy ideiglenes buszmegálló áll az utasok rendelkezésére. Új aszfalt kötőréteget kap a felület, a kopóréteg építése az augusztus 20-ai héten várható.

A Család utca felújítása során csütörtökön és pénteken a teljes felület aszfalt kopóréteget kap. Ennek kapcsán augusztus 16-tól csak egy irányban lehet közlekedni a Család utca Szalag utca, és Pazonyi út közötti szakaszán. A behajtás kizárólag a Pazonyi út felől megengedett. A forgalomkorlátozás előreláthatóan péntek délután 17 órakor megszűnik. A Család utcai járdaburkolat aszfaltfelülete 90 százalékban elkészült.

Örökösföldön folyamatban vannak a Törzs utca - 4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkálatai.

A Kertvárosban a Bottyán utca felújítása során jelenleg a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába jobb oldalon útszélesítés, földmunkája zajlik, ezen a héten elkezdődik az útalap építése. A Szirom utca előtt a jobb oldali várakozó sávban a csapadékcsatorna építése elkészült, a Derkovits utca Szirom utca közötti szakaszon parkoló és járdaépítés van folyamatban.

Borbányán a Lujza utca teljes felújítása kapcsán ideiglenes forgalmi rend lépett életbe: a Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. A belvárosban folyamatban van a Bocskai utca felújítása, jelenleg a járda és az út szegélyének bontása zajlik. A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pálya és a szegély bontása van folyamatban, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet. A Deák Ferenc utcában továbbra is a járda pályaszerkezetét és a szegélyt építik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés