Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Visszakerült a helyére Nyíregyháza legszebb szobra

| 2018. 08. 15. | 11:56:00
Gőzerővel folynak az útfelújítások is.
Visszakerült a helyére Nyíregyháza legszebb szobra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jól haladnak a csatornázási és útfelújítás munkálatokkal Nyíregyházán.

Elkészült Borbányán a Nárcisz utcában a szennyvízcsatorna-hálózat, a héten várhatóan a helyreállítási munkák is befejeződnek.

Oroson a Meggyes utcában (41. sz. főút – Varázs utca között) elkészült az új aszfaltburkolat, már csak a zöldfelület rendezése és a kapubejárók helyreállítása van hátra.

Sóstóhegyen befejeződött a Mogyoró utca aszfaltozása, most az árokkészítés, tereprendezés következik, a hét közepére teljesen elkészül a felület. A Templom utca aszfaltozása is elkészült a Mogyoró utca - Fácán utca közötti szakaszon, ott már csak a padkaépítés és a tereprendezés van hátra. A Fácán utcai csomópontban az útszegélyeket építik át.

Több helyszínen kell ezen a héten is aszfaltozási munkálatokra és az ezzel járó forgalomkorlátozásra számítani:

A Kosbor utcán befejeződött a burkolat marása, folyamatban van az aknafedlapok és víznyelők szintbehelyezése, és készül buszöböl szegélyezése is, a munkálatok ideje alatt ideiglenes buszmegálló áll az utasok rendelkezésére. Útszűkület és 30-as korlátozás van érvényben. Szerdán új aszfalt kötőréteget kap a felület, a kopóréteg építése a 20-ai héten várható.

Körte utcát csütörtökön aszfaltozzák, 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre is számítsanak az arra közlekedők.

A Család utcán befejeződött a burkolat marása, az aknafedlapok szintbe helyezését követően csütörtökön és pénteken a teljes felület aszfalt kopóréteget kap. A következő héten már a zöldfelület és tereprendezés következik, valamint a kapubejárók helyreállításán, és a végleges forgalomtechnika kiépítésén dolgoznak.

Család utcai járdaburkolat aszfaltfelülete 90 százalékban elkészült.

Folyik a Nyár utca (Körte u. – Dózsa György u. közötti szakasz) felújítása is, előreláthatólag pénteken aszfaltozzák a szakaszt, addig elkészül a szegélyezés és a szerelvények szintbehelyezése.

Sarkantyú utcai járda Kossuth u. - Epreskert u. közötti szakaszát várhatóan még ezen a héten leaszfaltozzák.

Jó ütemben halad a Pazonyi úti kerékpárút építése. A kerékpáros forgalom a jelenlegi munkafázisban akadálytalan.

Örökösföldön a Törzs utca - 4-es főút kereszteződésben a jobbra kanyarodó sáv bővítési munkálatai folynak, az erre közlekedők sebességkorlátozásra számítsanak.

A Bottyán utca felújítása során jelenleg a Huszár-telep irányából a Derkovits utca irányába jobb oldalon útszélesítés földmunkája zajlik, ezen a héten elkezdődik az útalap építése. A Szirom utca előtt a jobb oldali várakozó sávban a csapadékcsatorna építése elkészült, a Derkovits utca Szirom utca közötti szakaszon parkoló és járdaépítés folyik. A munkálatok útszűkülettel, sebességkorlátozással és az érintett parkolók lezárásával járnak.

A NYÍRSÉGVÍZ Zrt. a Legyező u. – Könyök utca – Szélsőbokori u. közötti szakaszon bekötővezeték rekonstrukciót végez földmunkával, jelenleg a zöld sávban dolgoznak, a munkálatok a közlekedést nem zavarják.

Borbányán a Lujza utca teljes felújítása miatt ideiglenes forgalmi rend lépett életbe: a Lujza utcán csak egy irányban lehet közlekedni, a behajtás a Kállói út felől, a Tünde utca irányába megengedett. A munkálatok útszűkülettel és sebességkorlátozással járnak.

A belvárosban a Bocskai utca felújítása (Hunyadi u. – Inczédy sor közötti szakasz) miatt kell 30 km/h sebességkorlátozásra és útszűkületre számítani. Jelenleg a járda és az út szegélyének bontása zajlik.

Benczúr téren visszakerült a helyére az 1930-tól a téren álló „Vénusz születése” szobor, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása a restaurálásnak köszönhetően ismét „régi fényében” ragyog. Készül a térburkolat, épül a játszótér, ezzel párhuzamosan a szökőkút gépészeti szerelése, humuszolás is zajlik, és ezen a héten a helyükre kerülnek az utcabútorok is. Folyamatban van a lámpák beállítása és az öntözőrendszer elektromos vezérlésének bekötése is. Az arra közlekedőknek útszűkületre és sebességkorlátozásra kell számítani.

Bessenyei téren a szobor körüli térburkolat és a sétányok útalapjának építésén dolgoznak. Folyamatban vannak a szökőkút építése kapcsán szükséges földmunkálatok. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan előfordulhat 15-20 perces forgalomlezárás, erre a célra a Bessenyei tér körül egy 2,5 m széles sávot is lezárhatnak átmenetileg a forgalom elől.

A László utca - Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pálya és a szegély bontása van folyamatban, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.

A Deák Ferenc utcában továbbra is a járda pályaszerkezetét és a szegélyt építik.

A Nyírtávhő Kft. tájékoztatás szerint hibaelhárítás miatt a Szarvas u. 1-3. szám előtt 8 négyzetméter térköves járda, 24 négyzetméter zöldterület és 20 m2 aszfaltozott út felbontására volt szükség, de a munkálatok az autós forgalmat nem akadályozzák.

Sóstóhegyi úti kerékpárút építésénél (Korányi F. utca – Mogyoró utca között) a jelenlegi munkafázisban az  út szegélyezése és az útburkolat alap építése zajlik. Bontják a régi buszöblöt, építik az újat, valamint az Igrice-csatorna kerékpáros átvezetéséhez szükséges hidat.

Sóstógyógyfürdőn a Krisztina, Anna, Magdolna, Borbála és Vénusz utcán elkészült a csapadékvíz befogadó záportározók kialakítása, folytatódik a térkő burkolatú felület alapjának építése, szegélyezéssel. A munkálatok során részleges lezárások előfordulnak, de az ott élők meg tudják közelíteni az otthonaikat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés