Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Acélos, egymilliárdos fejlesztés Napkoron

| 2018. 09. 13. | 10:40:00
CNC megmunkáló gépeket vásárolnak.
Acélos, egymilliárdos fejlesztés Napkoron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdte csaknem egymilliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházását az elsősorban acélszerkezetek gyártásával foglalkozó, napkori székhelyű Gémtech Gépészeti Mérnöki Technológiai Tervező és Gyártó Kft. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei társaság az MTI-vel.

A projekt keretében két darab, portál rendszerű, többfunkciós CNC megmunkáló gépet vásárolnak, amelyek nagyméretű acélszerkezetek egyszerre történő megmunkálására alkalmasak. A gépek extrém nagyméretű és súlyú termékek gyártását teszik lehetővé, valamint az alapanyag vagy félkész termékek előkészítési fázisában képesek az elő-megmunkálásra is.

Folyamatos fejlesztés

A 2009-ben alakult, egyedi gépgyártással és forgácsolással, nagy méretű hídelemek, daruk, generátor és turbina alapkeretek, illetve acélszerkezetek gyártásával foglalkozó cégnek nem ez volt az első jelentős összegű fejlesztése:

  • 2014-ben felépítettek egy kétezer négyzetméteres gyártócsarnokot 330 millió forintból a napkori gyártóegységben, majd a másik,
  • Nyíregyházán lévő telephelyükön 2015-ben egy új termelésellenőrzési- és irányítási rendszert fejlesztettek ki csaknem 467 millió forintból.
  • A cég 2016-ban egy újabb, szintén kétezer négyzetméter alapterületű ipari gyártócsarnokot épített fel mintegy egymilliárd forintból, 500 millió forintos támogatással.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat csaknem hetven munkahelyet tud megőrizni - közölte a társaság.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés