Nyíregyháza jobban teljesített

Szabolcsihír

2018.09.14. 08:15

Nyíregyháza jobban teljesített
Fotó: police.hu

De erre most ne legyünk büszkék.

Hirdetés

Hirdetés

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság munkatársai ún. finn módszerrel végeztek ittasság-ellenőrzést Vásárosnaményban szeptember 7-én - adta hírül pénteken a police.hu.

A rendőrök 736 járművezetőt ellenőriztek, közülük hárman bizonyultak ittasnak. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően

két járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg eggyel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.

A rendőrök az ellenőrzés ideje alatt biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tíz járművezetővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, míg kisebb súlyú közlekedési szabályszegés elkövetése miatt további kilenc esetben helyszíni bírságot szabtak ki, vagy figyelmeztetést alkalmaztak.

Százból kettő!

Szintén az ittas járművezetők kiszűrésére hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai is Nyíregyházán szeptember 11-én.

A demonstratív ellenőrzés ideje alatt közel 100 járművezető közül ketten bizonyultak ittasnak.

Ellenük közigazgatási hatósági eljárást indítottak.

A rendőrség ismételten felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza. Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!
ittas vezetésfinn módszer

Szóljon hozzá!

Hirdetés