Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán a Napszállta!

| 2018. 09. 27. | 21:12:00
A Saul fiával Oscar-díjat nyert Nemes Jeles László Napszállta című, szintén Oscar-díjra jelölt alkotását mutatják be október 4-én a Krúdy moziban.
Nyíregyházán a Napszállta!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Napszállta főszereplője Jakab Juli (Leiter Írisz) és a román Vlad Ivanov (Brill Oszkár). A csaknem száz fős szereplőgárda nemzetközi összetételű, a magyarok mellett román, lengyel és német színészek is játszanak a filmben.

A történet 1913 nyarán, a béke utolsó napjaiban kezdődik Budapesten. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába.

A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát.

Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja és minden áron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt és bátyja hollétét tudakolja tőle. A lány akkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel - olvasható az összegzésben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés