Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrületes verseny házigazdája lesz Nyíregyháza

| 2018. 09. 23. | 20:00:00
Családi programokat is ígérnek.
Őrületes verseny házigazdája lesz Nyíregyháza
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rali különleges világa várhatóan mindenkit magával ragad majd idén, mert novemberben érkezik az I. Nyíregyháza Rally. A nézők és a drukkerek testközelből megcsodálhatják majd a 150 versenyautót: a Tokaji úti vásártéren lesz a szervizpark, a Kossuth téren a rajt és a cél, és egy gyorsasági szakasznak is – a belvárosi utakon – helyet ad majd a város – olvasható szeptember 23-án a város honlapján.

Számos izgalmas és látványos pillanatot ígér november 9. és 11. között az országos ralibajnokság zárófutama.

Az I. Nyíregyháza Rally-val most a Zemplén Rallyk hangulatát szeretnék visszahozni, amit 2001-ben szerveztek meg először, zömében aszfaltos utakon, azonban valami oknál fogva folyamatosan nem volt része a bajnoki sorozatnak. 

A gyorsaságik a zempléni hegyek között és a tokaji borvidéken lesznek, a verseny központja pedig a szabolcsi megyeszékhelyen, ugyanis minden ilyen jellegű versenyhez szükség van egy úgynevezett Host City-re, vagyis vendéglátó városra, amelyhez kötődni fog az egész rendezvény.

A belvárosi gyorsasági szakasz mellett, a Kossuth téren lesz a verseny hivatalos rajtja és célja, tehát ott fognak áthajtani a céldobogón a versenyautók.

A raliverseny központi területe, vagyis a szervizpark pedig a Tokaji úti vásártéren – KGST piac – kap majd helyet. Minden reggel onnan indulnak el a versenyautók a gyorsaságikra, és oda fognak visszatérni este – esetenként akár még napközben is, hiszen egy-egy úgynevezett kör után a versenyzőknek lehetőségük lesz arra, hogy a szervizparkba visszatérjenek, a szerelők átnézzék az autójukat, és kisebb javításokat megtegyenek.

[Beillesztett cikk: Nyíregyháza lesz a rali Európa-bajnokság központja?]

Ha a nemzetközi megfigyelők és a nemzetközi autó-motorsport szövetség elégedett lesz a versennyel, akkor a város bekerülhet a jövő évi versenynaptárba és Európa-bajnoki futam valósulhatna meg. Akkor pedig ezek a versenyek már az Eurosport műsorára kerülnének, ennek jelentőségét aligha kell méltatni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés