Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tündér Tour Vásárosnaményban

| 2018. 09. 18. | 11:42:00
Töltéskoronákon tekertek.
Tündér Tour Vásárosnaményban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országos olimpiai ötpróba programhoz csatlakozott Vásárosnamény önkormányzata. A Tündér Tour – Felső-Tisza vidéki Kerékpáros Maratont szeptember 15-én rendezték, ami egyben az Olimpiai 5 Próba mozgalom országúti kerékpározás számában pontgyűjtő hely, valamint Szabolcs megyei országúti bajnokság is a kerékpározóknak.

Vásárosnamény kitűnő adottságokkal rendelkezik a kerékpáros turisták számára. Itt nincs fárasztó hegymenet és meredek lejtő, nincs autóforgalom, így a sík vidék biztonsággal és kényelmesen teljesíthető a kisgyermekes családoknak és a szépkorúaknak is egyaránt. A közel 200 kilométeres kerékpárútként is funkcionáló töltéskoronák megannyi kerékpáros szolgáltatást is kínálnak: helyben kölcsönözhető kerékpárok, kerékpárra szerelhető city guidok, kerékpáros térképek, képzett kerékpáros túravezetők segítenek, kerékpáros csomagajánlatok, kerékpár szerviz pontok, fix időpontú szervezett gasztro-kerékpártúrák. Ezek mind az aktív turisták komplex kiszolgálását teszik lehetővé. Nem véletlen, hogy Vásárosnamény már többször elnyerte a Kerékpárosbarát település címet. 

Az országos vízi- és kerékpáros vándortábor egyik megállóhelye lett a gergelyiugornyai Bereg Szíve Üdülőközpont, ahová a szünidőben közel 700 diák érkezett az ország legkülönbözőbb pontjairól. Ezeket a kedvező kerékpáros adottságait szeretné megismertetni a város minél több emberrel, hiszen a töltéskoronák a túrázók és az amatőr versenyzők számára is ideális terepet jelentenek a kerékpározáshoz.

Ezért Vásárosnamény önkormányzata az olimpiai 5 próbázók számára, valamint a régióban élő kerékpárosok számára kiírt teljesítménytúrát, illetve U19 férfi, felnőtt-férfi, master férfi és felnőtt női korcsoportok számára nyílt országúti kerékpárversenyt rendezett szeptember 15-én Vásárosnaményban, az új árapasztó töltéskoronán. rövid távon (26,6 km), középtávon (54,5 km) és hosszú távon (100 km).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés