Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Addig akadékoskodott a határon, míg lebukott a csempész

| 2018. 10. 19. | 11:09:00
Ukrajnából hozta az árut a kettős állampolgár.
Addig akadékoskodott a határon, míg lebukott a csempész
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy kettős állampolgárságú sofőr úgy gondolta, ha nem működik közre a vámvizsgálaton, nem találhatják meg a cigarettát a pénzügyőrök. Egy másik esetben átalakított üzemanyag tartályból került elő több mint ezer doboz csempészáru a határon.

Nem volt hajlandó együttműködni a pénzügyőrökkel az a férfi, akinél mintegy kétezer doboz cigarettát találtak a NAV munkatársai - közölte a Szabolcsihírrel Magyar Norbert, a NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei sajtóreferense.

A férfi már a rutinellenőrzésnél is akadékoskodott, a pénzügyőr kérése sem akarta megmutatni autója csomagterét és a pótkereket. Utóbb kiderült: nem véletlenül. A másodlagos vizsgálatnál ugyanis 

mintegy kétmillió forint értékű cigarettát találtak a NAV munkatársai az autó átalakított csomagterének padlójában.

Egy másik esetben egy ukrán hölgy bukott le az ellenőrzésen, aki több mint ezer doboz füstölnivalót rejtegetett autójában.

Az üzemanyagtartály speciálisan csempészetre átalakított részében, valamint az átalakított sárvédő és a dupla üregű kardánalagútban talált cigaretta értéke meghaladja az egymillió forintot.

A pénzügyőrök a jövedéki termékeket mindkét esetben lefoglalták, és költségvetési csalás miatt a sofőrök ellen feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés