Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ebzárlat van Záhonyban és még harminc településen

| 2018. 10. 10. | 13:39:00
Legeltetni sem szabad.
Ebzárlat van Záhonyban és még harminc településen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kisvárdai Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály Járási Főállatorvosa a területen található vadon élő húsevők veszettség elleni immunizálása miatt részleges ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el október 3–24. közötti időszakra az alábbi településeken:

Ajak, Anarcs, Benk, Dombrád, Döge, Eperjeske, Fényeslitke, Győröcske, Gyulaháza, Jéke, Kékcse, Kisvárda, Komoró, Lövőpetri, Mándok, Mezőladány, Nyírkarász, Nyírlövő, Nyírtass, Pap, Pátroha, Rétközberencs, Szabolcsbáka, Szabolcsveresmart, Tiszabezdéd, Tiszakanyár, Tiszamogyorós, Tiszaszentmárton, Tornyospálca, Tuzsér, Újdombrád, Újkenéz, Záhony, Zsurk.

Záhony hivatalos honlapján olvasható, hogy az ebzárlat tartama alatt tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

A részleges zárlat alatti területeken kutyát tartási helyéről csak pórázon és szájkosárral szabad kivinni.

A települések részleges zárlat alatti területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni. 

Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező

  • vadászebek,
  • a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei,
  • a katasztrófa-mentő ebek,
  • a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fenti korlátozás alól.

legeltetési tilalom ideje alatt az állatok legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 1000 méteren belül kell megszervezni. Az állatok vándorolva történő legeltetése tilos!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés