Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Szupertanár” tartott szuper órát Nyíregyházán

| 2018. 10. 30. | 12:57:00
Élvezetes előadást hallhattak az energiatudatosságról.
„Szupertanár” tartott szuper órát Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán Energiakövet 2018 címet elnyert Fehér Anna a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményében a 7. osztályos tanulóknak tartott rendhagyó tanórát.

A MEKH a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára kiírt Energiakövetek pályázatán 2018-ban 3 egyetemista nyerte el az Energiakövet 2018 címet, a hozzá járó ösztöndíjat, valamint a lehetőséget, hogy „szupertanárként” az oktatásban is kipróbálhassa magát, ezáltal az egész ország megismerhesse.

Fehér Anna, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen földrajz-latin tanárszakos hallgatója, „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” című óratervével vívta ki a szakmai zsűri elismerését és nyűgözte le a nyíregyházi diákokat.

Azon túl, hogy Anna újszerűen és élvezetesen mesélt a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról, a diákok számtalan érdekes és izgalmas kísérlettel mérhették fel hétköznapi energiafelhasználási szokásaik következményeit és kerülhettek közelebb ahhoz, hogy tetteiknek, döntéseiknek milyen hatása van, mennyire fontos az egyén felelősségteljes hozzáállása, aktív szerepvállalása az energiatakarékosságban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés