Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most gyűjtse össze a lombot Nyíregyházán!

| 2018. 11. 14. | 11:41:00
Decemberben már nem viszik el a biohulladékot.
Most gyűjtse össze a lombot Nyíregyházán!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbb fa lombja már lehullott, a kertes házakban már javában folynak az őszi munkák. Aki nem akarja vagy tudja komposztálni a biohulladékot, az arra rendszeresített barna kukában helyezi el.

November végéig még meg is tehetik ezt a Nyíregyháza kertesházas övezetiben lakók, decembertől viszont szünetel a zöldhulladék elszállítása.

Hogy mégse maradjon senkinek felesleges avar, nyesedék az udvarán, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. azzal segít a kertészkedőknek, hogy a biokuka mellé kitett egy zsák vagy egy köteg zöldhulladékot is térítésmentesen elszállítja.

Arra kérik a lakókat, hogy a plusz biohulladékot rakodható állapotba helyezzék ki a barna kuka mellé a szállítási napokon. A lombot zsákba (de ne a szelektív gyűjtésre szánt zsákba!) gyűjtsék, a gallyakat pedig kötegelve helyezzék a barna kuka mellé.

Fontos, hogy a zöldhulladék közé ne kerüljön kommunális hulladék, hiszen a begyűjtött biohulladékból komposzt készül majd.  A komposztot a város közparkjainak tápanyag-visszapótlására használják, de kiskerttulajdonosok, mezőgazdasági termelők is hasznosíthatják. A jövő évi Hulladékért virágot akcióban ajándékba is adják azoknak, akik a háztartásukból a szelektíven gyűjtött hulladékot a hulladékudvarokba beszállítják.

Decemberben viszont már szüetelni fog a biohulladék elszállítása, ezért is fontos, hogy ami most még keletkezik, kerüljön a kukába, vagy mellé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés