Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az érpataki nő elrablói enyhébb ítéletet akarnak

| 2018. 12. 10. | 09:41:00
Volt párja keménykedett.
Az érpataki nő elrablói enyhébb ítéletet akarnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Abíróság által megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott K. és felesége kapcsolata megromlott. Az asszony új élettársával élt Érpatakon. 2014 júliusában a vádlott a nevelőapjával, a másodrendű vádlottal megjelent az asszonynál, hogy őt magukkal vigyék Nyíregyházára. A nő nem akart a vádlottakkal menni, ezért K. megragadta a hajánál fogva és be akarta ültetni a gépkocsiba. Az asszony ellenállt, új párja megpróbált neki segíteni, de nem sikerült. Az autóval úgy indultak el, hogy a sértett még csak félig-meddig volt az autóban, és menet közben sikerült kiugrania. K. a nő után ment, majd visszahúzta az autóba. Ez többször megismétlődött. Ekkor K. nevelőapja megpróbálta többször megütni a nő segítségére siető párját. Végül újra betuszkolták a sértettet az autóba, és elindultak Geszteréd irányába.

A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

K. 2012 februárja és 2013 novembere között rendszeresen herbált adott több, a 18. életévét be nem töltött fiatalnak. A növényi őrlemény pontos összetétele nem ismert, azt gyakran változtatták, de abban voltak olyan vegyületek, amelyek utóbb felkerültek az új pszichoaktív anyagokat tartalmazó listára. A harmadrendű vádlott 2015 nyarán ismeretlen személytől jövedéki adózás alól kivont dohányt vásárolt azzal a céllal, hogy továbbértékesíti. Első nyilvános ülés.

Ítélet első fokon

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Járásbíróság 2017 novemberében

  • K. A. J. elsőrendű vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete, kóros szenvedélykeltés vétsége, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  • K. Gy. másodrendű vádlottat orgazdaság bűntette miatt, mint különös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a vádlottat a bűnsegédként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vád alól felmentette.
  • K. T. harmadrendű vádlottat kóros szenvedélykeltés vétsége és orgazdaság vétsége miatt 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Ítélet mádosfokon

A másodfokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék idén májusban bűnösnek mondta ki a másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett személyi szabadság bűntettében és megállapította, hogy a vádlott többszörös visszaeső. Ezért az ő szabadságvesztését 2 év fegyházbüntetésre súlyosította és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés