Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Drogot árult a kisvárdai férfi, mert nem volt elég pénze

| 2018. 12. 13. | 09:29:00
Élete végéig börtönben maradhat.
Drogot árult a kisvárdai férfi, mert nem volt elég pénze
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy kisvárdai fiatalember ellen, aki kábítószer árusításával egészítette ki a jövedelmét.

A vádirat szerint a férfi 2017 nyarán elhatározta, kábítószert fog árulni a lakóhelyén azért, hogy így biztosítson jobb életkörülményeket magának.

Azt nem lehetett megállapítani, kitől vásárolta az drogot, de azt igen, hogy közel egy éven át állandó vevői voltak, akik grammonként 2500-3000 forintot fizettek a fehér, por formájú kábítószerért, melyet a köznyelv speedként ismer.

2018. június végén a vádlott Budapest környékére utazott, ahol egy ismeretlen személytől újabb fajta kábítószert, 90 gramm marihuánát vásárolt szintén továbbértékesítési céllal. Gépkocsijával Kisvárdára indult, majd a rendőrök a 4-es számú főúton igazoltatták: a gépkocsi ajtajában elrejtve, a kárpit mögött megtalálták a kábítószert. Ezután a rendőrök a férfi lakásán további nagyobb mennyiségű kábítószert, illetve a porciózáshoz szükséges mérleget és egyéb eszközöket foglaltak le.

A lefoglalt kábítószer a törvény értelmében jelentős mennyiségűnek minősül, így aki azzal kereskedik, életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A nyomozás során a vádlottal kapcsolatban álló kábítószer fogyasztókat is felkutatta a rendőrség, akikkel szemben külön folytatják le az eljárást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés