Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliárdokból fejlesztik a szabolcsi hulladékgazdálkodást

| 2018. 12. 17. | 16:14:00
Pályázaton nyerték a pénzt.
Milliárdokból fejlesztik a szabolcsi hulladékgazdálkodást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-Gazdálkodási Társulás egy KEHOP pályázattal támogatást nyert; több mint 7,3 milliárd forintos projekt keretében folytatódik a megyei hulladékgazdálkodási rendszer megvalósítása, fejlesztése, többek között új hulladékkezelési technológiákkal növelik majd a hulladék újrahasznosításának arányát – olvasható a város honlapján.

Seszták Oszkár, a társulás elnöke elmondta, ez az első pályázati úton történő fejlesztése, beszerzése nagyobb volumenben az egyesített Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek. A megye egész területén nyújtja szolgáltatásait ez a cég és a célja ennek a beszerzésnek is, hogy a legkisebb településtől Nyíregyházáig ugyanolyan színvonalú szolgáltatás legyen minden háztartásnál.

A projekt első beszerzésének keretében megvásárolt hulladékgyűjtő járművek műszaki átadása volt december 17-én, a Bokréta utcai telephelyen.

Több mint 1,1 milliárd forint értékben többek között tömörítőlapos hulladékgyűjtő gépkocsik, konténeremelő és -szállító járművek, nyerges vontatók kerültek a Társuláshoz; a legtöbb járművet a szelektív hulladékgyűjtés során használják majd megyében.

Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: körülbelül egy hasonló nagyságrendű, egymilliárd forintos hulladékgyűjtő-edény beszerzése van folyamatban. Több tízezer edény kerül majd a megyébe: vegyes hulladék, szelektív, illetve zöldhulladék gyűjtésre, továbbá olyan infrastrukturális beruházások valósulnak majd meg Kisvárdán, Nagyecseden és Nyíregyházán a meglévő telephelyeinken, amelyek a vegyes, illetve a szelektív hulladék kezelését szolgálják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés