Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ovisoktól lesz hangos Nyíregyháza főtere

| 2018. 12. 07. | 13:28:00
Érkeznek a kicsik díszíteni.
Ovisoktól lesz hangos Nyíregyháza főtere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

„Égtájanként” 25-30 óvodás érkezik a Kossuth térre, és díszíti fel saját készítésű díszekkel a Nyíregyházi Advent karácsonyi forgatagának Kis karácsony sétányát.

A kicsik már lázasan készülődnek, nagyon várják a közös fenyőfadíszítést, hiszen a Kis karácsony sétány az óvodások ajándéka. A Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület felajánlásának köszönhetően – ez a 20 kis karácsonyfa is növeli az ünnep fényét Nyíregyházán. Az un. kreatív dézsás fenyőfákat a NYÍRVV szakemberei fényfüzérrel díszítették, a további díszítést a nyíregyházi óvodások képzeletére, kreativitására bízzák, akik saját készítésű díszeikkel öltöztethetnek pompás karácsonyfákat.

Az adventet követően a kis fenyőket az óvodák ajándékba kapják, így az óvodások, saját óvodájuk udvarán ültethetik azt el.

A kis fenyőfák öltöztetésben az alábbi intézmények óvodásai vesznek részt:

Az Eszterlánc Északi Óvoda körzetéből a székhelyintézmény, a Nyitnikék,  Homokvár, Napsugár és a Gyöngyszem Tagintézmény.

Búzaszem Nyugati Óvoda körzetéből a székhelyintézmény, az Aranykörte, a Városmajori, a Gyermekkert és a Benczúr Téri Tagintézmény.

A Tündérkert Keleti Óvodából minden tagintézmény és a telephely 5-5 gyermekkel képviseli az óvodáját.

Gyermekek Háza Déli Óvoda körzetéből is valamennyi tagintézményből érkeznek óvodások.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés