Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összefogtak egy négyéves kisfiúért a kocsordiak

| 2019. 01. 16. | 10:56:00
A polgármester állt a gyűjtés élére.
Összefogtak egy négyéves kisfiúért a kocsordiak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kocsordiak! Fogjunk össze a 4 éves Barát Nándiért! - írja közösségi oldalán Földi István, a település polgármestere. A súlyos betegségben szenvedő Barát Nándika gyógykezeléséhez kéri a támogatást.

Mint írja, Barát András és párja nemrég költözött Tunyogmatolcsra a két gyermekükkel. A kisfiúról, Nándiról nemrég kiderült, hogy rosszindulatú agydaganata van.

Példás összefogás

A gyermeket decemberben már megműtötték, a műtét során a daganat 90 százalékát sikerült eltávolítani, de miután rosszindulatú daganatról van szó, további kezelés szükséges. Az orvosok 104 hét kemoterápiát és sugárkezelést írtak elő a kisfiúnak, amely a lelki és fizikai megpróbáltatások mellett jelentős anyagi terhet jelent a család számára. A kezelések idejére Debrecenbe kell költözniük.

Földi István polgármester a Szabolcsihír érdeklődésére elmondta: a képviselő-testület a napokban 100 ezer forint szociális támogatás odaítéléséről döntött a családnak. Az édesapa nevére bankszámlaszámot is nyitottak:

  • Számlatulajdonos neve: Barát András (Nándi apukája)
  • Számlavezető bank: OTP Bank
  • Számlaszám: 11773449-02554749
  • Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU63 1177 3449 0255 4749 0000 0000
  • Fontos, hogy átutaláskor a közlemény rovatban tüntessék fel: Közadakozás Barát Nándinak!)

Ez a település és az itt élő emberek többször megmutatták már, hogy képesek az összefogásra és képesek voltak segíteni nehéz helyzetben lévő embertársaikon. Most is szükség van erre a nagylelkűségre, erre az összefogásra, egy nemes cél érdekében, ugyanis sohasem tudhatjuk, hogy mikor kerülünk olyan helyzetbe, amit most Nándi, a szülei és a kishúga élnek át - fogalmazott Földi István.

Gyűjtés több településen is

Kocsord több pontján (üzletekben, boltokban) gyűjtőurnákat is elhelyeztek, de még a közeli településeken - Mátészalkán, Tunyogmatolcson, Nyírparasznyán, Fehérgyarmaton - is találnak adománygyűjtő dobozokat a lakosok. A teljes lista itt található.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés