Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szilveszterkor Nyíregyházán is több kutya szaladt világgá félelmében

| 2019. 01. 02. | 15:25:00
Ezért is fontos, hogy legyen chip a kedvencünkben.
Szilveszterkor Nyíregyházán is több kutya szaladt világgá félelmében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Unalomig ismételte szinte minden sajtótermék, hogy az év utolsó napjaiban minden gazdi fokokozottan ügyeljen házi kedvencére. Akinek kutyája, macskája van, tudja jól, hogy az állatok megriadhatnak a váratlan hang- és fényhatásoktól. Teljesen mindegy, kis- vagy nagytestű a kutya, ugyanúgy tud rettegni az egyébként tiltott pedárdázástól, mint a legális tűzijátéktól. Félelmükben sokan világgá rohannak, aztán nem találnak haza.

A Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány külön albumot hozott létre a szilveszterkor eltűnt és talált kutyákról, hogy ezzel is segítsen abban hogy hazajussanak az elkóborolt állatok.

Az oldalt folymatosan frissítik. Novák Évától az állatotthon vezetőjétől megtudtuk: egy talált német juhász és egy barna színű keverék kutyát szerdán vittek be az állatotthonba. Szilveszter óta 30 eltűnt kutyát jelentettek be az alapítványnál, közülük húszan már otthon is vannak.

Sajnos, szomorú hírrel is szolgált Novák Éva: egy 10 év körüli yorkshire terriert már hiába vártak haza gazdái Nyíregyházán, őt elütötte egy jármű.

Jelenleg 198 kutyusról és 34 cicáról gondoskodnak az állatotthonban, éppen szerdán lettek héttel többen az ebek, miután egy anyakutyát fogadtak be hat kölykével. Idővel ők is gazdikeresők lesznek.

Cs.K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés