A töltés és a parkolás is ingyenes Nyíregyházán

szabolcsihir.hu

2019.02.26. 10:27

A töltés és a parkolás is ingyenes Nyíregyházán

Már öt helyszínen.

Hirdetés

Hirdetés

A nyíregyházi önkormányzat is törekszik a környezettudatosságra, ennek egyik példája, hogy támogatták az elektromos autók töltésére irányuló fejlesztést. Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-vel kötött együttműködési megállapodás alapján a cég három helyszínen gyorstöltőt, két helyszínen pedig villámtöltőt telepített a városban.

Jelenleg próbaüzemben működnek, most a töltés és a parkolás is ingyenes.

Az önkormányzat az elmúlt év júliusában a cégtől kapott egy szándéknyilatkozatot, mely szerint a városban öt darab elektromos autó-töltőt telepítenek. Októberben megszületett az együttműködési megállapodás is, amelyben rögzítették, hogy az elektromos töltőoszlopok beszerzését, telepítését és üzemeltetését az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. saját költségén valósítja meg, az önkormányzat pedig a megvalósulási helyszíneket biztosítja.

Három gyors és két villámtöltő

Az e-Mobi cég három helyszínen, a Bujtos, a Körte, és a Tavasz utcán 1-1 darab gyorstöltőt telepített, oszloponként egyidejűleg két gépjármű töltése és parkolása biztosított. A Dob utcán egy villámtöltőt üzemeltek be, de itt egyidejűleg egy autó töltése, parkolása lehetséges. A Szabadság téren hasonlóképpen egy villám töltőoszlopot telepítettek, amely két jármű töltését szolgálja ki, és két autó tud parkolni. A gyorstöltők töltők a Bujtos, a Körte, és a Tavasz utcán már az elmúlt év december végétől próbaüzemben vannak, a Szabadság téri és Dob utcai töltőoszlopokat pedig idén február közepétől várják az autósokat. Az öt helyszín összesen kilenc parkolóhelyet vesz igénybe.

Arról még nincs pontos információ, meddig lehet térítésmentesen használni az elektromos töltőket, de az elektromos autók parkolása a töltés idejére akkor is ingyenes lesz, ha már a töltésért fizetni kell majd.
Nyíregyházaparkoláselektromos autó

Szóljon hozzá!

Hirdetés