Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A töltés és a parkolás is ingyenes Nyíregyházán

| 2019. 02. 26. | 11:27:00
Már öt helyszínen.
A töltés és a parkolás is ingyenes Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi önkormányzat is törekszik a környezettudatosságra, ennek egyik példája, hogy támogatták az elektromos autók töltésére irányuló fejlesztést. Az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft-vel kötött együttműködési megállapodás alapján a cég három helyszínen gyorstöltőt, két helyszínen pedig villámtöltőt telepített a városban.

Jelenleg próbaüzemben működnek, most a töltés és a parkolás is ingyenes.

Az önkormányzat az elmúlt év júliusában a cégtől kapott egy szándéknyilatkozatot, mely szerint a városban öt darab elektromos autó-töltőt telepítenek. Októberben megszületett az együttműködési megállapodás is, amelyben rögzítették, hogy az elektromos töltőoszlopok beszerzését, telepítését és üzemeltetését az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. saját költségén valósítja meg, az önkormányzat pedig a megvalósulási helyszíneket biztosítja.

Három gyors és két villámtöltő

Az e-Mobi cég három helyszínen, a Bujtos, a Körte, és a Tavasz utcán 1-1 darab gyorstöltőt telepített, oszloponként egyidejűleg két gépjármű töltése és parkolása biztosított. A Dob utcán egy villámtöltőt üzemeltek be, de itt egyidejűleg egy autó töltése, parkolása lehetséges. A Szabadság téren hasonlóképpen egy villám töltőoszlopot telepítettek, amely két jármű töltését szolgálja ki, és két autó tud parkolni. A gyorstöltők töltők a Bujtos, a Körte, és a Tavasz utcán már az elmúlt év december végétől próbaüzemben vannak, a Szabadság téri és Dob utcai töltőoszlopokat pedig idén február közepétől várják az autósokat. Az öt helyszín összesen kilenc parkolóhelyet vesz igénybe.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés