Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ápolók nélkül mit sem érne az orvosi munka

| 2019. 02. 19. | 18:34:00
Kossuth Zsuzsanna születésnapján őket köszöntjük.
Ápolók nélkül mit sem érne az orvosi munka
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ápolók áldozatos munkája nélkül mit sem érne az orvosok tevékenysége, hiszen sokszor erőn felül tesznek a betegekért – hangzott el az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepségen kedden Nyíregyházán, a megyeházán.

Dr. Adorján Gusztáv a Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója köszöntőjében részleteket olvasott fel azokból a köszönőlevelekből, amelyeket a betegektől kapott az egészségügyi intézmény vezetése, majd a szakdolgozók munkáját méltatja.

Az Országgyűlés 2014 februárjában határozatban mondta ki, hogy Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává nyilvánítja az ápolói munka megbecsülése érdekében, az ápolás presztízsének emelése és az ápolói életpálya fejlődésének előmozdítása érdekében. Az idei ünnepségen a kórház főigazgatója köszönetet mondott annak a több mint 3200 szakdolgozónak, aki áldozatos munkájával naponta hozzájárul a megyében élők gyógyulásához.

Az ünnepségen 25 ápoló kitüntetésben részesült. A főigazgató arról is beszélt, hogy nemcsak erkölcsi, de várhatóan tovább anyagi megbecsülést is kapnak a szakdolgozók.

Hirdetés
Hirdetés