Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Élettel telhet meg a nyíregyházi laktanya

| 2019. 02. 26. | 18:37:00
A volt katonai létesítményben komoly munkák kezdődtek.
Élettel telhet meg a nyíregyházi laktanya
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zajlanak a kivitelezési munkálatok Nyíregyházán a Tiszavasvári út déli részén lévő, hajdani Vay Ádám laktanya területén.

A volt katonai létesítmény rehabilitációja egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, több mint 1,7 milliárd forintból valósul meg. A fejlesztés keretében a volt parancsnoki épületet átalakítják egy közel 800 négyzetméteres technológiai transzfer központtá.

A munkaterületen közel 3000 négyzetméteren állagmegóvási munkálatokat is végeznek, valamint 15 korábbi épületet le is bontanak. A projekt során közel egykilométernyi utat, továbbá kerékpárutat és járdát, valamint parkolókat hoznak létre. A területen ezen felül kiépítik a villamosenergia-ellátást, a közvilágítást, a csapadékvíz-elvezető csatornát és a szenny- és ivóvízhálózatot. A beruházás kiterjed zöldfelületekre is, 332 fát és közel 13 200 cserjét ültetnek, valamint 72 ezer négyzetméteren végeznek füvesítést. Különféle utcabútorokat, játékokat és sporteszközöket is elhelyeznek, valamint létrehoznak egy KRESZ-parkot és egy 620 négyzetméteres játszóteret, a pihenni vágyók részére pedig bográcsozásra, piknikezésre alkalmas tereket, sétányok is kialakítanak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés