Folytatódnak az útfelújítások Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.02.26. 16:32

Folytatódnak az útfelújítások Nyíregyházán
Bujtos is tovább szépül (Illusztráció: Nyírdrón)

Gyalogosokra és kerékpárosokra is gondoltak.

Hirdetés

Hirdetés

A gazdaságfejlesztési és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztési projekt keretében Nyíregyháza délkeleti és délnyugati területein"című projekt keretében elkezdődnek a Legyező, Derkovits, Dugonics utca felújításának előkészületei Nyíregyházán - közölte a Szabolcsihírrel a városházi sajtószolgálat

A Legyező és Dugonics utcát teljes szélességben felújítják, megerősítik, a hiányzó járdaszakaszok kiépítésével és a meglévő járdaszakaszok szabványosításával. Az útburkolatona kerékpáros közlekedést is lehetővé teszi, a Fészek utca csomópontjában új gyalogos átkelőhelyet alakítanak ki.

Derkovits utcán a burkolat felújításával és megerősítésével egyidejűleg a már meglévő gyalogos és kerékpáros létesítmények szabványosítása is megtörténik. 

Az előkészítő munkálatok - köztük a szükséges fakivágás, bozót- és cserjeirtás kijelölése - elkezdődtek, ideiglenes forgalomkorlátozásra is számítani kell

  • a Derkovits utca Dugonics és Bottyán János utca közötti szakaszán;
  • a Dugonics utca Derkovits és Rozsnyó utca közötti szakaszán;
  • a Legyező utca teljes hosszán.

A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszokon 30 km/h sebességkorlátozást és előzési tilalmat vezetnek be.

Szakaszosan, előre jelzett ütemben sávos terelésre is kell majd számítaniuk az arra közlekedőknek.  Elsőként a Dugonics utcán, a Legyező utca 3. számtól a Derkovits utcai kereszteződésig a páratlan oldalon, egy 50 méteres szakaszokon kell útszűkületre számítani.

Várhatóan március 1-jén pénteken a Legyező utca 1. szám előtt lévő buszmegállót ideiglenesen a Legyező utca 3. szám elé helyezik át.

Zöldebb lesz a Bujtos

Már zajlanak a rekonstrukciós munkálatok a Bujtosi városligetben a „zöld város" projekt keretében. A beteg fákat kivágták, a mosdó alapozása is elkészült. Befejeződött a salakpálya bontása és a gépészeti alapvezetékek kiépítése.

Ezen a héten a járdaszegélyek kialakításával, valamint a tükörkészítéssel folytatódik a munka, kedden megkezdték a flórakosár támfal építését is.

A munkálatok ideje alatt kérik a gyalogosok  helyszínen a gyalogosok, az útépítéseknél a járművezetők megértését, fokozott figyelmét kérik, s hogy ne megszokásból közlekedjenek.

 

NyíregyházaÚtépítések

Szóljon hozzá!

Hirdetés