Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen hajókkal dobják fel a Felső-Tisza vidékét!

| 2019. 02. 21. | 15:34:00
Ez a program felpezsdítheti az idegenforgalmat.
Ilyen hajókkal dobják fel a Felső-Tisza vidékét!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemutatták az első nyaralóhajót az Utazás 2019 kiállításon, a Hungexpón. A Nicols Estivale Octo típusú nyaralóhajó 8-10 személy szállítására és egyben szállására alkalmas. A gyártó idén még további 9, 2020 májusáig összesen 20 hajót szállít le a Tisza-tó, Felső-Tisza vidékére, ami várhatóan felpezsdíti a régió idegenforgalmát.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos (k, fent) az első nyaralóhajó bemutatóján
 

A francia és angol mintára kidolgozott program elindításához 4,6 milliárd forintot különítettek el a kormány, melyből körülbelül 1,6 milliárd forintot fordítanak a hajók vásárlására, a fennmaradó összeget a vízi utak kijelölésére, legalább 15 kikötő építésére, vagy a régiek felújítására, valamint egyéb infrastrukturális beruházásokra fordítják.

Két úgynevezett báziskikötő lesz Kiskörén és Tokajban, ezeknél tankolási, vagy szennyvíz kivételi lehetőséget is biztosítanak a hajók számára. 2018-ban először a Tiszán Kiskörétől Vásárosnaményig, a Bodrogon pedig Tokajtól a szlovák határig indul el a szolgáltatás a MAHART Magyar Hajózási Zrt. részvételével. Később a hajózhatóvá tett Keleti Főcsatorna is bekapcsolódik a programba, amelyen Hajdúszoboszlóig és a Hortobágyig érhetnek el hajóval a turisták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés