Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza büszkesége lehet ez a beruházás

| 2019. 02. 27. | 14:16:00
Legjobban a kertvárosiak örülhetnek majd neki.
Nyíregyháza büszkesége lehet ez a beruházás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza önkormányzata TOP-os pályázaton 1,7 milliárd forint, közel száz százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert a Tiszavasvári úti laktanyák rehabilitációjára.

A kivitelezési munkálatok már zajlanak. A pályázat során új utakat és járdákat hoznak létre, kiépül a közvilágítás, a szenny- és ívóvízhálózat, valamint több ezer cserjét is elültetnek itt. Kovács Ferenc polgármester szerdán helyszíni bejáráson tekintette meg a munkálatokat.

A „barnamezős” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, és a Tiszavasvári út déli részén lévő, volt Vay Ádám laktanya rehabilitációját jelenti.

A projekt legfőbb célja a vállalkozói tevékenységek ösztönzése és a népesség megtartása. A beruházás 163 ezer négyzetméternyi területet érint.

A fejlesztés keretében a volt parancsnoki épületet átalakítják egy közel 800 négyzetméteres Technológiai Transzferközponttá. A kétszintes épületben lesznek konferencia-, rendezvény- és oktatótermek, tárgyalók, irodahelyiségek, co-working space-ek.

A munkaterületen közel 3000 négyzetméteren állagmegóvási munkálatokat is végeznek, valamint 15 épületet lebontanak. A projekt során utat, kerékpárutat és járdát, valamint parkolókat hoznak létre. A területen ezen felül kiépül a villamosenergia-ellátás, a közvilágítás, a csapadékvíz-elvezető csatorna, a szenny- és ivóvízhálózat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés