Hirdetés

Hirdetés

Mire vitték a nyíregyháziak 10 év alatt?

Szabolcsihír

2019.02.11. 11:36

Mire vitték a nyíregyháziak 10 év alatt?
Illusztráció: pixabay.com

Kérdőíves felmérés készült a városban.

Hirdetés

Hirdetés

Közel 1300 nyíregyházi háztartás állt annak a kutatásnak a középpontjában, amelyet a nyíregyházi önkormányzat szociális és köznevelési osztálya a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karával közösen végzett 10 éven keresztül.

Az egyetemi kar szociális és társadalomtudományi intézete azonos lakossági mintán, azonos kérdőívvel próbélta feltárni a változásokat úgy, hogy többször felkereste az érintetteket.

Különböző szepmpontok alapján vizsgálta a város lakóinak életkörülményeit. Ezek közül néhány: háztartások jellemzői, gazdasági aktivitás, egészségi állapot, társas kapcsolatok, idősek helyzete, szociális problémák, vélemény a szociális iroda működéséről

A felmérést három időpontban végezték el: 2008-ban, 2010-ben és 2018-ban. Az eredményeket hétfőn sajtótájékoztatón ismertették.

Érdekes adatokat tartalmaz az a táblázat, amelyben a háztartás felszereltségéről érdeklődtek a szakemberek:

Ebből kiderül ugyanis, hogy feltehetően nins olyan család, amelynek lakásában ne volna hűtőszekrény, és majdnem mindenütt van színes televízió és mobiltelefon is. Jelentősen nőtt 10 év alatt az internet hozzáférés, a szélessávú internet hozzáférés pedig tött mint kétszeresére emelkedett.

A lakosság kevesebb mint fele használt othon mosogatógépet 2018-ban, de kétszer annyian, mint 2008-ban.

 

Nyíregyházacsaládháztartás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés