Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokba fog kerülni az apagyi fácánleves

| 2019. 02. 19. | 09:24:00
Elzárást kér az ügyészség az orvvadászra.
Sokba fog kerülni az apagyi fácánleves
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség soron kívül állítja bíróság elé azt a besenyődi orvvadászt, aki előbb egy fácánt, majd egy őzet fogott hurokkal. A vádirat szerint a besenyődi férfi 10 darab, drótból készült hurkot helyezett ki Apagyon, egy erdős területen. Kifigyelte ugyanis a vadállatok vonulási útvonalát a hóban, és elhatározta, hogy a hurkok segítségével elejti az állatokat. Először egy fácánkakas lépett bele a hurokba, amiből szabadulni nem tudott, és kb. 30 percig tartó fuldoklás után elpusztult. A madár értéke 15 ezer forint.

Másnap egy őz lépett bele a hurokba, egy-két óra szenvedés után szintén megfulladt. A vádlott az őz tetemét délelőtt a hóban elrejtette, azt csak este akarta hazavinni, amikor mások már nem látják. Erre azonban már nem volt alkalma, mert az ingatlan gazdája észrevette a nyomokat, és értesítette a rendőrséget. Az őz értéke 70 ezer forint.

A vadászati törvény szerint a hurok tiltott vadászati eszköznek minősül.

Az ügyészség orvvadászat bűntettével, állatkínzás bűntettével és lopás vétségének kísérletével vádolja a férfit. A vádlott beismerő vallomást tett a nyomozás során, tettét azzal indokolta, hogy öt kiskorú gyermeke eltartásáról gondoskodik, és az elejtett vadat a családjával szerette volna elfogyasztani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés