Csigatempóra számítson a Kállói úton

Szabolcsihír

2019.03.19. 17:59

Csigatempóra számítson a Kállói úton
A kép a napokban átadott Bottyán utcán készült (Fotó: Máté János)

Türelem, kerékpárút épül Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés

Az új kerékpárút építési munkálatainál a Kállói úton további szakaszokon is elkezdődtek a bontási munkák. Szerdától gyakorlatilag a teljes Kállói úton 30 km/h-ás sebességkorlátozás lép életbe. Kérik a gépjárművezetőket, hogy türelmesen, fokozott figyelemmel, a gyalogosok pedig a kijelölt helyen közlekedjenek.

A Tünde utcán szintén további szakaszokon kezdődött el a kerékpárút építését megelőző bontási munka, a gyalogos forgalom folyamatosan biztosítva van, de kérjük a járókelőket, hogy figyelmesen, körültekintően közlekedjenek.

A Tünde utcán a Tábor-Kilátó utcák közötti szakasz bal oldalán kiemelt szegély építési munkálatokkal folytatódik az út felújítása. Ez nem jár sávlezárással, de a forgalmi sáv szűkítése várható. Ezen a héten ugyanezen a szakaszon az új járda kivitelezési munkái is megkezdődnek. Új buszöblöt is kialakítanak, ezért az építési munkálatok alatt félpályás lezárás és jelzőlámpás forgalomirányítás lassítja a közlekedést. A Tünde utca teljes hosszán előzési tilalom, és 30 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

A Legyező, Derkovits, Dugonics utca felújításának keretében ezen a héten megkezdődik a Derkovits utcán az ideiglenes forgalomterelés kiépítése (táblázás: úton folyó munka, 30 km/h sebességkorlátozás). A  Dugonics utcai csomópontból a Bottyán János utca irányába a járda és kerékpárút szélesítése, valamint szakaszos útlezárás várható. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben.

A Bujtosi Városliget rekonstrukciójánál a burkolatszegélyek, tér és járdaburkolatok szegélyköveinek kialakítása folyik, valamint a térburkolás előkészítése. A mosdó szigetelése elkészült, ezen a héten megkezdődik a tetőfedés.

a Törzs utcán a járda aknák és a 41-es úti csomópontban a jobbra kanyarodó sáv főpálya aknáinak tisztítása, a járda taktilis kövek javítása, újak lerakása és ezek aszfaltozása.

Szerdán megkezdődik a körforgalom építése és az új járda kopórétegének kialakítása. A  Semmelweis utcában a hiányzó taktilis köveknél lesz aszfaltozás.

Csütörtökön várhatóan a körforgalomnál, a Semmelweis-Törzs jobbra kanyarodó negyed ív kialakításán dolgoznak majd, valamint a Törzs utca - 41-es út csomópontban a jobbra kanyarodó sávban a főpályát aszfaltozzák.

Nyíregyházaútépítés

Szóljon hozzá!

Hirdetés