Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kitűzték az új körforgalom helyét Nyíregyházán

| 2019. 03. 14. | 15:35:00
Épülnek az utak, átmenetileg néhány buszmegállót is áthelyeztek.
Kitűzték az új körforgalom helyét Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Okosan teszik a gépjárművezetők, ha nem rutinból közeednek Nyíregyházán, ugyanis a város több pontján út-, kerékpárút- és járdaépítés folyik, ezért sebességkorlátozásra, torlódásra kell számítani.

Folyik a szerelvények szintbehelyezése és a járdák aszfaltozásra a Törzs és a Semmelweis utcán. Csütörtökön kitűzték a körforgalom helyét, és az elbontott parkolóból megkezdték a törmelék elszállítását. Ezt követően kezdődhet meg a felület előkészítése a jövő heti (március 18-tól) aszfaltozásra. Mindkét utcában 30 km/h-ás sebesség korlátozásra kell számítani.

Folyik a kerékpárút szakaszos építése a Debreceni úton a felüljáró mellett, valamint a Forrás áruház előtti szakaszon, egészen a Dunapack-ig. Itt a gépjármű forgalmat nem korlátozták, azonban az erre közlekedő gyalogosokat és kerékpárosokat arra kérik, hogy nagyobb figyelemmel közlekedjenek.

A Tünde utca Dunapack-kal szembeni részén, a kerékpárút építése miatt nagyobb a tehergépjármű forgalom a teljes szakaszon. A Tünde utcán az útfelújítási munkálatok kapcsán is 30-as korlátozás van érvényben, fokozott figyelemre kérik az arra közlekedőket, ha tehetik, kerüljék el a szakaszt.

A Kállói úti Vasúti átjáró és az Építő utca közötti szakaszon is zajlik a kerékpárút építése, itt sem lehet gyorsabban menni 30 km/h sebességnél.

A Kállói úton a Lujza és Bogyó utca között az útpályán szintén 30-as korlátozást vezettek be.

A Kállói úton az Áfonya utca és Csárda utca közötti szakaszon is folyamatban van a kerékpárút építése, ezért a gyalogos forgalom korlátozására kell számítani az arra közlekedőknek. A teljes szakaszon 30-as sebességkorlátozás van érvényben.

A Tünde utca felújítása során most a Tábor-Kilátó utcák közötti szakasz bal oldalán folynak kiemelt szegély építési munkák. Ez sávlezárással nem jár, de forgalmi sáv szűkítésére kell számítaniuk a gépjárművezetőknek. A Tünde utca teljes hosszán előzési tilalom, és 30 km/h-ás sebességkorlátozás van érvényben.

A Bujtosi Városliget rekonstrukciója során jelenleg a burkolatszegélyek, tér és járdaburkolatok szegélyköveinek kialakításán, a gépi tükörkészítésen dolgoznak. Geotextíliát terítenek a homokos kavics ágyazat alá, és már megkezdődött a mosdó külső homlokzatának szigetelése. Ezen a helyszínen továbbra is a gyalogosok türelmét és megértését kérjük.

A Legyező, Derkovits, Dugonics utca felújításának keretében újabb buszmegállók ideiglenes áthelyezése történt meg. A Dugonics utcai megálló a Dugonics utca 29/a házszámú ingatlan elé került, a Legyező utca 14. előtti megállót pedig 50 méternyirrel tették arrébb, a Szélsőbokori út irányába. A munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszokon 30 km/h sebességkorlátozás és előzési tilalom van. Az érintett utcákban szakaszosan, előre jelzett ütemben sávos terelésre is kell számítaniuk az arra közlekedőknek. Az ideiglenes átterelés március 18-án (hétfőn) üzemkezdettől érvényes.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés