Nyíregyházi kisvasút - három pingáló került képbe

Szabolcsihír

2019.03.07. 14:56

Nyíregyházi kisvasút - három pingáló került képbe
Fotók: korábbi felvételek

Felcsúton tavaly tették ki a szabolcsi táblákat a felcsútiak mellé.

Hirdetés

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek még arra, hogy valakik tavaly október 23-ára virradóra a felcsúti kisvasúton áblákat helyeztek ki a hivatalosak mellé. A futball akadémia megállója mellé Sóstógyógyfürdő, az Alcsútdobozi Arborétum mellé pedig a Nagyhalászi Kendergyár megállójának tábláját. Üzentek is a hajdan Nyíregyháza és Dombrád között zakatoló mozdonyoknak és kocsiknak, hogy Szabolcs visszavárja őket.

Akkor - 2018 októberében - az üggyel kapcsolatban megkerestük a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, és azt a választ kaptuk, hogy "a Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen." További tájékoztatást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívántak adni.

Újabb megkeresésünkre szerdán Csepely Balázs r. szds. kiemelt főelőadó – sajtóreferens közölte:

"az említett ügyben a nyomozás folyamatban van, válaszadásunkig három főt gyanúsítottként hallgattunk ki."

A nyomozás érdekeire tekintettel ettől bővebb tájékoztatást nem kívánt adni a sajtóreferens.

Mint ismeretes, a Nyírvidéki Kisvasút 2009. december 12. óta ideiglenesen nem jár, akkor azzal indokolták az átmenetinek tartott leállást, hogy nincs elég utas - legalábbis ezt a tájékoztatást adta akkor a MÁV. Azóta a Nyíregyházán felújított kocsikat elszállították Felcsútra. A kisvasúti végállomás nyíregyházi MÁV-bérházzal szemben álló épületeinek műemléki védelem alá helyezésére benyújtott javaslatot a Forster Központ (ez vette át a korábbi műemléki felügyelőség feladatait) elutasította. Közülük egy épületet azóta már le is bontottak, a többi lassan az enyészeté lesz. Úgy tudjuk, itt, Nyíregyházán található az utolsó mozdonyfordító is, amely a maga nemében egyedülálló érték lehetne, ám ez sem élvez védelmet.
Feketébe öltöztették a vasutasok a mozdonyt is a búcsú napjára (Fotó: Cs. K.)

Cs. K.

Galéria

NyíregyházaNyírvidéki Kisvasút

Szóljon hozzá!

Hirdetés